Pan-Optika Kft.

HU DE EN

Termékeink

A világ vezető multifokális lencséje

Az 1959-ben Bernard Maitenaz által feltalált Varilux lencse volt az első multifokális (progresszív) lencse az optikai piacon, mely azóta a világ vezető szemüveglencse márkájává vált. Napjainkban a Varilux a leggyakrabban felírt multifokális lencse a világon, mely minden negyedik másodpercben egy újabb szemüvegviselő látásának javításához járul hozzá. Az Essilor speciális Kutatás-Fejlesztési programjának köszönhetően, a Varilux progresszív lencsék tervezésében és gyártásában mindig a legújabb, élvonalbeli technológiákat alkalmazzák, egy lépéssel megelőzve versenytársaikat.

Technológiák, melyek hozzájárultak a Varilux lencse sikeréhez:

DDV (Dual Digital Vision): komplex optikai desing, ahol a 2 oldal felületkialakítása „együtt dolgozik”. Így mód nyílik arra, hogy tökéletesebb optikai megoldást kínáljon az adott szemüveglencse gyártásakor. Gyártás során a szemüveglencséket 0,1 mikoron pontossággal készítik el.
Eredmény: 30%-al jobb optikai tulajdonságok és kisebb torzítás.

W.A.W.E. 2.0 (Hullámfront technológia): Ennek a technológiának köszönhetően az Essilor a világon először figyelembe vette a pupillán keresztül a szembe érkező fénysugár teljes átmérőjét a tekintési irányoktól függetlenül. A teljes fénysugár elemzése mellett a lencse adatainak számításánál minden lehetséges pupillaátmérő is figyelembevételre kerül.
Előnyök: csökkenti a lencsetorzítások mértékét (szférikus aberráció, asztigmatizmus, kóma hiba), ezáltal élesebb látást, nagyobb látóteret és akár 30%-al jobb kontrasztérzékelést eredményez bármilyen fényviszonyok között.

F-360º: olyan személyre szabási paraméter, mely figyelembe veszi a keretadatokat (pantoszkópikus döntés, keret íveltség) és az olvasótávolságot. Ezek a különbségek negatívan befolyásolhatják a lencse teljesítményét.
Eredmény: a keret egyedi paramétereitől függetlenül a lencse mindig a legoptimálisabb teljesítményt nyújtja.

Eyecode szemforgáspont mérés és videó centrálás Visioffice készülékkel: olyan egyedülálló személyre szabási jellemzők, melyek csak a Varilux progresszív lencséken érhetők el.

2012 Szeptemberében az Essilor piacra dobta a Varilux multifokális lencsék 7. generációját, a „Varilux S szériát”. Ezek a lencsék áttörést jelentenek a progresszív lencsék területén és egyedülálló szabadságot jelentenek látásélményben a viselő számára. Bővebben itt olvashat róluk.